top of page
  • Foto van schrijverVivienne Martens

Daley's eigen kart

Na ruim een jaar lessen op de zondag bij KWM-racing (kartcentrum Lelystad), werd het dan toch echt tijd voor een eigen kart. Maar waar ga je dan naar kijken? Zoveel verschillende karts..

Gelukkig werden wij goed geïnformeerd door Mardrik van kartcentrum Lelystad. Om te beginnen was de Parolin Rocky een goede zet. Onderhoudsvriendelijk en qua onderdelen goed zelf te monteren. Het mooie was dat zijn kart gestald zou kunnen worden op kartcentrum Lelystad. Ideaal natuurlijk!


Vanuit onze familie en vriendenkring kregen we leuke reacties op het idee om een kart aan te gaan schaffen. Iedereen wilde graag sponsoren. Zo zijn we gestart met een crowdfunding voor zijn eerste kart. De mensen die graag mee wilden doen konden op deze manier een donatie doen voor zijn kart. Van opa's & oma's tot vrienden en vrienden van vrienden. Binnen een aantal dagen was het benodigde bedrag dan ook binnen. Zo ontzettend leuk om te zien dat het Daley erg gegund werd.


Via marktplaats is er veel gezocht naar een geschikte kart. Zo is Daley met zijn vader terecht gekomen bij een keurige Parolin Rocky kart. En het leuke hieraan was dat de oude eigenaar NXT kampioen was geworden in deze kart (Roan Benes).


's Avonds werd de kart opgehaald door Daley zijn vader en beste vriend Jair. Na een rit van ruim 2 uur hebben ze de kart meegenomen naar Almere. De volgende ochtend was Daley ontzettend blij bij het zien van zijn kart.


Op 22 februari 2023 was het zover.. de eerste rondes in zijn eigen kart! Licht gespannen en gewapend met een stoelverkleiner stapte hij in zijn eigen kart. Met veel uitleg van Mardrik reed hij de baan op. De eerste rondes was het vooral kennismaken met zijn eigen kart. Dat reed een stuk soepeler en makkelijker dan de huurkarts van Lelystad. Na een aantal rondes rijden kreeg hij meer vertrouwen in zichzelf en in zijn kart. Hij reed sneller en zocht meer zijn grens op in de bochten. Al met al een leuke eerste kennismaking.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page