top of page
  • Foto van schrijverDaley Mick Racing

9 januari 2022, de eerste rondes in een kart

Bijgewerkt op: 4 apr.

Na het behalen van zijn zwemdiploma was Daley op zoek naar een nieuwe sport. Veel is er voorbij gekomen.. van voetbal tot kickboksen en freerunnen. Daley vond de formule 1, net zoals zijn vader, altijd al interessant.Na wat onderzoek te hebben gedaan op internet, kwamen we uit op kartlessen bij Kartcentrum Lelystad. Leuk natuurlijk.. maar eerst maar eens kijken of het karten überhaupt wat voor hem is. Daley kennende kon het 2 kanten opgaan: huilen en het verschrikkelijk vinden of helemaal het einde vinden (bij Daley is het alles of niets, geen gulden middenweg).Via de website van Kartcentrum Lelystad hebben we een duosessie gereserveerd voor Daley en zijn vader. Tijdens deze sessie zouden zij samen in een duokart rijden; papa stuurt en geeft gas/remt. Kind zit ernaast en kan zich vasthouden. Zo gezegd zo gedaan. Voordat zij in de kart mochten plaatsnemen moet er vanwege de veiligheid een jas en helm uitgezocht worden. Zonder deze spullen mag er niet gereden worden. Gevalletje, helm waar ga je met het kind naartoe.


Eenmaal aangekleed mochten zij doorlopen naar de pits en plaatsnemen in de duokart. Mama had papa nog op zijn hart gedrukt om rustig aan te beginnen (ook bij papa is het alles of niets, geen gulden middenweg.. van wie zou Daley het hebben).


Daley en papa hebben een aantal rondes gereden. Mama staat langs de kant en ziet Daley wild gebaren en schreeuwen. Door de helm en herrie vanuit de kart is niet te verstaan wat er nu aan de hand was.


De sessie is geëindigd en alle karts moeten terug naar de pits. Daley stapt uit en is helemaal blij. Wij vragen hem wat hij tijdens de sessie nou aan het schreeuwen was. Daley zegt: 'Papa je moest harder, waarom gingen we niet harder? '


Hierna is Daley ingeschreven bij KWM racing en is hij iedere 14 dagen op zondag gaan trainen. Lees een van de andere blogs over het verloop van de lessen en trainingen.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page